1. اثر L – کارنی‌تین بر سطح هورمون‌های تستوسترون، LH و FSH در موش‌های صحرایی نر بالغ

محمد میوه چی؛ علی انیسیان

دوره 14، شماره 2 ، شهریور 1398، صفحه 1-8

چکیده
  L – کارنی‌تین یک ماده غذایی ضروری و دارای خواص شبه ویتامین است. L-کارنی‌تین برای کمک به انتقال اسیدهای چرب بداخل میتوکندری ضروری است. اثر مفید L-کارنی‌تین برای درمان چاقی به مدت طولانی پیشنهاد شده است. L-کارنی‌تین دارای اثر مفیدی روی شمارش، تحرک و باروری اسپرم است. مطالعات نشان داده‌اند که کارنی‌تین پارامترهای اسپرم را از طریق ...  بیشتر

2. اثر بسته‌بندی اتمسفر اصلاح شده و پوشش‌های انعطاف‌پذیر چند لایه بر رشد باکتری‌های هوازی و بی‌هوازی و خواص حسی گوجه گیلاسی

نازنین زند؛ احمد زکی؛ لیلا ناطقی

دوره 14، شماره 2 ، شهریور 1398، صفحه 9-20

چکیده
  در این مطالعه اثر غلظت‌های مختلف سه نوع مخلوط گازی (دی‌اکسید‌کربن، نیتروژن و اکسیژن) و نیز شرایط تحت خلاء و شاهد و 3 نوع فیلم قابل انعطاف چند لایه برای افزایش زمان ماندگاری گوجه گیلاسی دمای یخچال ( ºC 4) مورد بررسی قرار گرفت. در این تحقیق بسته‌بندی بدون تزریق گاز به عنوان نمونة شاهد با 3 نوع بسته‌بندی با اتمسفر اصلاح شده شامل (30 درصد ...  بیشتر

3. شناسایی و طبقه بندی شکم پایان همراه با مرجان ها در جزیره قشم(برکه خلف و سواحل ناز)

مهناز سادات صادقی؛ آریا اشجع اردلان؛ هدی سادات احمدی

دوره 14، شماره 2 ، شهریور 1398، صفحه 21-33

چکیده
  تاکنون مطالعات زیادی بر روی طبقه بندی و اکولوژی نرم تنان در خلیج فارس و دریای عمان انجام شده است،اکثر مطالعات موجود به معرفی و شناسایی کلی نرم تنان پرداخته شده است و بررسی اختصاصی طبقات رده بندی کمتر مورد توجه قرار گرفته است.این تحقیق به شناسایی و طبقه بندی شکم پایان همراه با مرجان ها در جزیره قشم ،پرداخته است. نمونه برداری در دو ایستگاه ...  بیشتر

4. مقایسه پایدارسازی فیکساتیو جانشین شونده فرمالین با فرمالین در جلوگیری از تغییرات پس از مرگ در بیضه موش

علی انیسیان

دوره 14، شماره 2 ، شهریور 1398، صفحه 35-43

چکیده
  فرمالین یکی از اصلی ترین مواد، برای فیکساسیون یا پایدار کردن بافت می‌باشد که اثرات زیان‌بار آن برای سلامتی شناخته شده است و ضروری است تا با یک ماده فیکساتیو دیگر جایگزین شود. هدف این مطالعه مقایسه توانایی پایدارسازی فیکساتیو جانشین شونده فرمالین با فرمالین، در جلوگیری از تغییرات پس از مرگ وابسته به زمان در بافت بیضه می‌باشد. برای ...  بیشتر

5. اثر مهاری آب ازنه در مرحله نم زنی گندم بر کاهش میزان رشد آسپرژیلوس پارازیتیکوس

متین محمدی کوچصفهانی؛ محمود علی محمدی؛ غلامرضا جاهد خانیکی؛ رامین نبی زاده نودهی؛ زینب آقامحسنی؛ مریم موذنی؛ ساسان رضایی

دوره 14، شماره 2 ، شهریور 1398، صفحه 45-53

چکیده
  فساد قارچی مواد غذایی سالانه موجب زیان­های اقتصادی فراوان می­شود. گندم ازمهمترین غلات مورداستفاده در ایران و حساس به آلودگی با قارچ­ها می باشد. از جمله این قارچ ها آسپرژیلوس پارازیتیکوس است که باعث کاهش کیفیت مواد غذایی شده و با تولیدآفلاتوکسین صدماتی را به سلامت فرد وارد می­کند. ازن ضدعفونی­کننده­ای قوی بوده و به­سرعت ...  بیشتر

6. مدل‌سازی روش تکامل طبیعی برای حل مسائلی در حسابان فازی

غلام حسن شیردل

دوره 14، شماره 2 ، شهریور 1398، صفحه 55-60

چکیده
  در این مقاله با داشتن مقادیر یک تابع وزن‌ در n نقطه، یک اندازه فازی پارامتری تعریف می‌کنیم. با استفاده از خواص اندازه فازی یک معادله طراحی کرده که با حل آن پارامتر اندازه فازی بدست می‌آید. معادله طراحی شده را با یک الگوریتم ژنتیک حل کرده و بدینوسیله امکان حل انتگرال‌های فازی را ایجاد می‌کنیم.  بیشتر